AUTHENTICUM

PRAKTIJK VOOR PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING EN ADVIES

 

authenticum is een praktijk voor psychologische begeleiding en advies met een breed aanbod aan behandelmethoden, deskundige praktijkervaring en een persoonlijke benadering. Er zijn mensen die vanuit interesse kiezen voor zelfontwikkeling en coaching. Anderen hebben zingevings- of levensloopvragen. Of altijd maar weer diezelfde valkuilen, negatieve patronen en overtuigingen. Ingrijpende gebeurtenissen en psychische klachten kunnen zo ontwrichtend zijn dat een juiste therapie raadzaam is om weer gezond te worden en veerkracht en positiviteit te ontwikkelen. Neem contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden bij authenticum.

 

Voor verwijzers: Huisartsen, Arbo-artsen, poh-ggz en wijkcoaches

Patiënten met trauma gerelateerde problematiek, depressie, burn-out/surmenage, of belemmeringen in het functioneren vanwege hypersensitiviteit (HSP) kunnen zonder verwijzing aangemeld worden voor: EMDR, inzichtgevende- en beeldende therapie en stressreductie d.m.v. hartcoherentietraining. Indien nodig worden er technieken gebruikt vanuit andere specialisaties.

.

Particulieren

Je wilt patronen, belemmeringen en valkuilen doorbreken die je blijven dwarszitten en je persoonlijke groei en ontwikkeling tegenhouden. Je hebt zingevingsvragen of loopt tegen levensloopproblematiek aan. Je blijft maar overweldigd door te veel prikkels die je zoveel stress opleveren dat je niet meer optimaal kunt functioneren. Je bent de weg kwijt en weet niet meer wat je krachten en talenten zijn. Als je te lang vast blijft zitten in deze verlammende situaties, kan een burn-out of een depressie het resultaat zijn. Stap uit deze vicieuze cirkel en kies voor jezelf.

Zakelijk

Je bent ondernemer en loopt tegen je eigen grenzen of die van je werknemers aan. Je bent uitgeput maar je moet door om je bedrijf draaiende te houden. Dan kun je een beroep doen op de expertise van authenticum. Vanuit de ervaring op het gebied van veranderprocessen in organisaties en de begeleiding van problematiek in familiebedrijven, wordt deze dienst aangeboden. Veelal is de situatie niet direct veranderbaar, wel jouw visie, gedrag en handelswijze. Lastig maar zeker niet  onmogelijk.

over authenticum

Mijn naam is Anita Laumann. In 1997 ben ik mijn praktijk voor psychologische begeleiding & advies gestart. Authenticum betekent vrij vertaald uit het Latijn: Het oorspronkelijke authentieke verhaal, jouw levensverhaal dus.  

Na mijn studies arbeids-activiteitentherapie, beeldende therapie, integratieve psychotherapie en psychologie aan de Open Universiteit ben ik werkzaam geweest in de sector human resource en organisatieontwikkeling. Ik was betrokken bij organisatie-ontwikkelingsprocessen, waar ik de mensgerichte ontwikkeling, training en coaching voor mijn rekening nam. Een inspirerende periode waar ik veel heb geleerd over de mens in een organisatie.

In de studie integratieve psychotherapie, maakte ik kennis met eclectische en integratieve therapie. Dat heeft de richting van mijn werk bepaald. Er zijn meer dan 250 therapierichtingen, die voortkomen uit diverse psychologische stromingen. Ieder mens is uniek en ieder individu heeft een op zijn persoon en klacht gerichte behandeling nodig, maatwerk dus.

In de eclectische stroming binnen de psychologie worden verschillende methodieken uit de diverse stromingen met elkaar gecombineerd. De integratieve stroming richt zich meer op de verbinding tussen geest en lichaam en gaat er van uit dat met een juiste vorm van therapie het zelf genezend vermogen van de mens zo geactiveerd wordt dat er substantiële verbetering of genezing van de klacht kan optreden. Bij de specialisaties kunt u lezen welke vormen van therapie ik gebruik.

Er is een duidelijk verschil tussen therapie en coaching. Psychotherapeutische behandeling heeft de intentie om een psychisch gezondheidsprobleem absoluut te herstellen of een relatieve verbetering van het probleem te bewerkstelligen. Coaching is het zowel individueel als collectief begeleiden van mensen. Coaching begeeft zich op het terrein van het onderzoeken en ontwikkelen van talenten, competenties, bevlogenheid en het spiegelen van gedrag, normen en waarden. 

authenticum is aangesloten bij: