authenticum

praktijk voor psychologische begeleiding en advies

‘Authenticum heeft mij weer koers gegeven in mijn leven’

Bij authenticum heb ik een behandeling ondergaan vanwege post traumatische stress en heb ik rouwverwerkingstraject doorlopen. Dit heeft mij weer koers gegeven in mijn leven. In 2015 is mijn man op 47 jarige leeftijd plotseling overleden aan een hartaanval. De schok was enorm en ik het een hele tijd last gehad van post traumatische stress, waardoor ik niet aan het verwerken van het verlies toe kwam.

In een empathische setting, waar ik alle begrip voelde voor de hel waarin ik leefde ben ik heel professioneel geholpen. Met EMDR verminderde post traumatische stress. En met creatieve therapie kon ik het verdriet en de pijn verwerken en enigszins weer richting geven aan mijn toekomst. Ik ben er nog niet maar met de ondersteuning van authenticum weet ik dat ik er weer bovenop kom. Dank Anita.

Lieve groet

Alice

‘Ik kan dit traject iedere leider aanbevelen’

Als directeur/eigenaar van een grote organisatie had ik mijn geduld slecht onder controle. Mijn medewerkers kregen weinig ruimte en konden weinig goed doen. Ik wist en kon alles beter, althans dat dacht ik. Via een relatie kwam ik in contact met Anita Laumann van authenticum, nou en dat heb ik geweten ook!

Het zinnetje; ‘Weet jij wel wat je medewerkers allemaal kunnen en welke mening zij hebben over de processen in jouw organisatie’? popt altijd weer op als ik de neiging heb te snel te willen gaan en geen geduld kan opbrengen voor wat mijn mensen nodig hebben. Ik had eigenlijk helemaal geen zin en geen tijd voor een coachingtraject en de confrontatie met mijzelf, maar ik besefte dat als ik het verloop van mijn medewerkers zou willen verlagen, dat ik iets moest veranderen aan mijn manier van leiding geven.

Via schematherapie kreeg ik inzicht in mijn valkuilen en leerde ik mijn gedrag optimaliseren. Het programma Authentiek Leiderschap heeft mij veranderd tot een mensgerichte leider. Nu ik stuur op het menselijk kapitaal in mijn onderneming, is het verloop en het ziekteverzuim verminderd en is de productiviteit gestegen. Maar het grootste goed is het plezier wat ik nu beleef aan het managen van de mensen in mijn organisatie. Ik kan dit traject iedere leider aanbevelen.

Jan-Willem de V.

‘ik geniet tien keer intenser van het leven en alles wat me dierbaar is’

Ik hing al een tijdje in een flinke burn-out. Ik heb een behoorlijke veeleisende leidinggevende positie, 2 puberende kinderen, een schat maar veeleisende man en een getraumatiseerd verleden. Via een opleidingstraject bij Professional Business Coach, leerde ik Anita kennen. Na een indringend gesprek met haar was het duidelijk, ik moest en wilde iets doen en wel nu!

Van in en uit de ziektewet, moest ik verplicht een maand thuis blijven en slapen. Volgens een strak schema moest ik gedoceerd inspannen en ontspannen en mijn levensgeschiedenis schrijven. In eerste instantie werd ik daar alleen maar beroerder van. Ik realiseerde me dat ik mijn hele leven overbelast ben geweest. Een maand slapen is niets, die was dus al gauw om en toen begon de 2e fase van het traject. Ik zag het helemaal niet meer zitten en was nog steeds doodmoe.
In de 2e fase is er heel veel gebeurd, ik weet niet wat Anita allemaal aan interventies, modellen en opdrachten uit de kast heeft getrokken, maar ik kreeg inzicht en helderheid en durfde heel langzaam te kijken naar mijn verleden en het onverwerkte verdriet. Dat proces ging heel geleidelijk en subtiel . Ik werd me steeds meer bewust van mijzelf in positieve en negatieve zin en realiseerde me waarom ik ben uitgevallen. Toen ik mijzelf in een brede context kon plaatsen, ben ik op therapeutische basis weer aan het werk gegaan. De dagelijkse praktijk gaf een weerspiegeling van wat ik allemaal had geleerd over mijzelf. Het koste me allemaal heel erg veel energie, maar ik zag het nut ervan en de vooruitgang.

Het 1e half jaar ben ik intensief in therapie geweest, daarna zijn we gaan afbouwen. Ik ben 1 dag per week minder gaan werken en kan inmiddels goed delegeren. Ik signaleer nu op tijd wanneer ik rust in moet bouwen en de zaken voor mijzelf emotioneel even weer op de rij moet zetten. Ik ben niet meer de oude geworden, een ander mens met andere inzichten en waarden, maar ik geniet 10 keer intenser van het leven en alles wat me dierbaar is.
Ik ben Anita zeer dankbaar voor haar geduld, vertrouwen, inlevingsvermogen en vakmanschap. Het was erg fijn om éénmaal per week de allerbelangrijkste te zijn, mijn verhaal te kunnen doen, te leren, te feedbacken, inzicht en bewustwording te ontwikkelen en te kunnen rouwen om wat er is geweest, dat heeft me zo enorm goed gedaan. Ze had er een specifieke benaming voor, maar die ben ik vergeten, ik weet alleen nog hoe het voelde: Goed heel goed!!

liever anoniem

‘ze wist feilloos  met de juiste vragen mij tot zelfinzicht te brengen’

In 2007 ben ik binnen de eigen organisatie doorgestroomd naar een managementfunctie. Vooral erg ‘groen’ aangevangen. Veel kennis van het vakgebied en relatief weinig ervaring in het managen van medewerkers. Daarom ben ik in 2008 gestart met de opleiding TopCoach bij ProBC, waarin Anita via authenticum de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers voor haar rekening neemt. Met als doel de vaardigheden als manager goed te leren beheersen. Zelf ben ik erg ambitieus en gedreven tot het realiseren van doelstellingen. Ik liep in de gesprekken met Anita ook al vrij snel tegen de lamp. Ze wist feilloos met de juiste vragen mij tot zelfinzicht te brengen en de overstap van ontkenning naar acceptatie en verandering te begeleiden.

In elk managementboek lees je wel dat het werken met mensen ook vooral werken is aan jezelf. Maar ga het maar eens doen! Oprecht in de spiegel kijken en het benoemen van de zaken die je eigenlijk niet wilt weten. Na een aantal gesprekken met Anita heb ik ervaren waar mijn gedrag vandaan komt en hoe ik mijn houding kan veranderen. Onder deskundige begeleiding ben ik hard aan de slag gegaan. Het grote voordeel is dat het direct resultaat oplevert en ervaringen direct in het eigen werkveld toepasbaar is. De gemaakte beeldopnamen zijn hierin ook zeer verhelderend.

De opleiding en de genoemde sessies met Anita zijn zeer waardevol gebleken en zorgt ervoor dat je waar je anders jaren ervaring voor moet opdoen in enkele maanden realiseert. Ik kijk met veel plezier terug en kan dit iedereen aanbevelen. Daarnaast is het erg leuk om met Anita in deze vorm samen te werken.

Norman Smit, directeur BMD Advies Oost

authenticum is aangesloten bij: