authenticum

praktijk voor psychologische begeleiding en advies

OVER AUTHENTICUM

Mijn naam is Anita Laumann. In 1997 ben ik mijn praktijk voor psychologische begeleiding & advies gestart. Authenticum betekent vrij vertaald uit het Latijn: Het oorspronkelijke authentieke verhaal, jouw levensverhaal dus. 

Na mijn studies arbeids-activiteitentherapie, beeldende therapie, integratieve psychotherapie en psychologie aan de Open Universiteit ben ik werkzaam geweest in de sector human resource en organisatieontwikkeling. Ik was betrokken bij organisatie-ontwikkelingsprocessen, waar ik de mensgerichte ontwikkeling, training en coaching voor mijn rekening nam. Een inspirerende periode waar ik veel heb geleerd over de mens in een organisatie.

In de studie integratieve psychotherapie, maakte ik kennis met eclectische en integratieve therapie. Dat heeft de richting van mijn werk bepaald. Er zijn meer dan 250 therapierichtingen, die voortkomen uit diverse psychologische stromingen. Ieder mens is uniek en ieder individu heeft een op zijn persoon en klacht gerichte behandeling nodig, maatwerk dus.

In de eclectische stroming binnen de psychologie worden verschillende methodieken uit de diverse stromingen met elkaar gecombineerd. De integratieve stroming richt zich meer op de verbinding tussen geest en lichaam en gaat er van uit dat met een juiste vorm van therapie het zelf genezend vermogen van de mens zo geactiveerd wordt dat er substantiële verbetering of genezing van de klacht kan optreden. Bij de specialisaties kunt u lezen welke vormen van therapie ik gebruik.

Er is een duidelijk verschil tussen therapie en coaching. Psychotherapeutische behandeling heeft de intentie om een psychisch gezondheidsprobleem absoluut te herstellen of een relatieve verbetering van het probleem te bewerkstelligen. Coaching is het zowel individueel als collectief begeleiden van mensen. Coaching begeeft zich op het terrein van het onderzoeken en ontwikkelen van talenten, competenties, bevlogenheid en het spiegelen van gedrag, normen en waarden. 

over mij

authenticum is aangesloten bij: